Friskvårdskvitto

Arbetsgivaren kan i dag erbjuda sin personal motionsaktiviteter av enklare slag och mindre värde vid motionsanläggningar som ligger skilt från arbetsplatsen. Den anställde kan också själv betala motionsavgiften och mot kvitto få skattefri ersättning från arbetsgivaren för sitt utlägg.

Motion i form av danskurs i Hamboringen räknas som friskvård och kursavgiften kan därmed skattefritt betalas av arbetsgivaren. Kontrollera först med din arbetsgivare om de ersätter enligt skatteverkets regler för friskvård.

Läs mer på Skatteverkets hemsida, sök på friskvård.

På denna sida kan du skapa ett friskvårdskvitto. Välj termin, kursledare, datum, fyll i ditt namn och personnummer, väl nästa och skriv ut.

Ta med dig kvittot från inbetalningen av kursavgiften samt utskriften av friskvårdskvittot till din kursledare för underskrift. Lämna kvitto från inbetalningen och detta friskvårdskvitto till din arbetsgivare, därefter kan din arbetsgivare ersätta dig för kursavgiften.

Termin:
Medlemsavgift:

har erlagt kursavgift 400 kr för .

Dansföreningen Hamboringen
835000-5420
Box 24
372 21 Ronneby

 

Karlskrona
Ort och Datum

 

 

 

Dansledare  

 

Hamboringens danskurser

Föreningen har ett brett utbud av danskurser, de flesta kurserna vänder sig till alla oavsett ålder eller etnisk bakgrund. Vissa kurser vänder sig till barn/ungdommar men det finns även kurser som vänder sig till seniorer. Vi tror att dans är det optimala sättet att kombinera motion och gemenskap. Dansledare och funktionärer i föreningen arbetar ideellt vilket möjliggör momsbefriade kursavgifter.

Motion och annan friskvård

Arbetsgivaren kan i dag erbjuda sin personal motionsaktiviteter av enklare slag och mindre värde vid motionsanläggningar som ligger skilt från arbetsplatsen. Den anställde kan också själv betala motionsavgiften, och mot kvitto få ersättning från arbetsgivaren för sitt utlägg.

Exempel på skattefri motion är gymnastik, styrketräning, spinning, bowling, racketsporter som bordtennis, tennis, badminton eller squash, lagsporter som volleyboll, fotboll, handboll och bandy.

Även andra aktiviteter av liknande slag, t.ex. enklare former av motionsdans som bugg, folkdans, squaredance och jazzdans etc. kan således godtas om övriga förutsättningar för skattefrihet för personalvårdsförmåner är uppfyllda.

Det finns ingen fastställd beloppsgräns hur mycket en skattefri motions- eller friskvårdsförmån högst får kosta. Enligt Regeringsrättens dom den 12 juli 2001 (mål nr 5762-1998) kan ett årskort till en gymanläggning vara en sådan skattefri personalvårdsförmån av mindre värde som är undantagen från skatteplikt. Ett årskort till gängse pris på orten är normalt skattefritt. Det viktiga är att motionen är av sådant enkelt slag som angetts ovan.

Källa: http://www.skatteverket.se/