Hoppa till sidans innehåll

Line Dance


Anchorfeet

Välkommen till Anchorfeet - Hamboringens linedancers

Line Dance går ut på att dansa på linje, man behöver ingen partner för att dansa Linedance.

Linedancen sägs ha "uppfunnits" av en man som heter Tom Ferrazanno. Han satt vid en danssalong i Nashville och lyssnade till ett storband som spelade. Samtidigt skrev han ned olika tecken på baksidan av en servett. Så gick han upp på dansgolvet och började dansa. Snart följde publiken efter och den första linedance var född. Den fick senare namnet "Tush Push".

John Travolta återupptäckte dansformen i filmen Saturday Night Fever, och när Melanie Greenwodd skapade en linedance till Billy Ray Cyrus skivsuccé "Achy Breaky Heart" kom linedance att snabbt spridas över hela världen.

Hamboringen har flera instruktörer. De har genom Hamboringen gått instruktörsutbildning hos Swedish Country Western Dance Association.

Välkommen att prova på!

Uppdaterad: 2017-07-10 12:29
Skribent: Ingmar Albinson

Postadress:
DF Hamboringen - Danssport
Carina Magnusson, Box 24
37221 Ronneby

Kontakt:
Tel: +46 455-260 60
E-post: This is a mailto link

Se all info

Gammaldans/Gille

Du som tidigare dansat gammeldans och kan grunderna i schottis, vals, polka och hambo, nu har du chansen. I vår kurs gammeldans G1 tisdagar kl 17.30-19.00 kommer vi att repetera grunddanserna samt dansa enkla gamla och nya gilledanser. Vill du komma igång och dansa på nytt är du välkommen

Lisbeth och Bengt
0455-293 79