Hoppa till sidans innehåll

Gammaldans/Gille


Kom och dansa gammaldans såsom schottis, polka, snoa, vals, hambo och mazurka. Vi blandar sedan med gilledans som är varianter av dessa - Beerpolka, Carl Philips vals, Bröllopshambo, Tindrande ögon och många, många fler roliga danser hos oss i Hamboringen. Vi träffas tisdagar i Danssmedjan 2 eller i Jämjö folkets hus. Information om kursstart finns under Kursprogram. Vid frågor kontakta resp. dansledare under Funktionärer.

Gilledanslaget

Gilledanslaget är Hamboringens uppvisningsgäng inom gammeldans och gillesdans. Vi träffas varannan torsdag och tränar inför uppvisningar. Vi fikar på medhavd fikakorg och pratar bort en stund. Ibland åker vi iväg till andra föreningar och har dansutbyte med dem, men vi har också haft möjligheten att få åka iväg utomlands för att dansa. Läs vidare under Resor.

Vill du vara med oss?

Varmt välkomna till Hamboringen.

Gilledansarna

Uppdaterad: 2018-01-08 19:23
Skribent: Bengt Pettersson

Postadress:
DF Hamboringen - Danssport
Carina Magnusson, Box 24
37221 Ronneby

Kontakt:
Tel: +46 455-260 60
E-post: This is a mailto link

Se all info

Gammaldans/Gille

Du som tidigare dansat gammeldans och kan grunderna i schottis, vals, polka och hambo, nu har du chansen. I vår kurs gammeldans G1 tisdagar kl 17.30-19.00 kommer vi att repetera grunddanserna samt dansa enkla gamla och nya gilledanser. Vill du komma igång och dansa på nytt är du välkommen

Lisbeth och Bengt
0455-293 79